Publicat de: Jeffreys | februarie 2, 2010

Mutu, vrăjitorul alb ( la nară)

Motto: “De cu seara până dimineaţă

Urcă preţul ierbii -n orice piaţă…

Pe Pământ e foc şi sete oarbă,

Mai avem nevoie şi de iarbă!”

 În Românica 99,99% din fotbalişti se nasc talente şi mor speranţe. Excepţie de la această regulă nu a făcut nici Mutu. Urmând bunul exemplu al unor iluştri înaintaşi, nedorind să fie mai prejos decât celebrul Maradona, care a fost prins dopat şi exclus de la un turneu final de campionat mondial în 1994, Mutu şi-a început cariera tot cu cocaină, aşa cum îi şade bine unui atacant adevărat şi dând astfel un bun exemplu tinerilor aflaţi la început de carieră şi care, în lipsă de bani pentru a-şi cumpăra doza zilnică, suflau în făina cu trei nule de-ţi era mai mare dragu să-i vezi cu nările albe.

Dar el  a trecut direct pe cocaină, că doar îşi permitea, că nu este oricine. Membru al “generaţiei de căcat”, alături de alţi mari mingicari precum Bănel Nicoliţă, Claudiu Niculescu, Gianni Kiriţă etc. etc. şi de antrenori minune precum marele “Piţi Barbut” Piţurcă ( creatorul celebrei formule de joc 11-0-0 şi a miraculoaselor tactici  câştigătoare numite „ derutarea adversarului prin fugă şi „plictisirea adversarilor şi spectatorilor până la sinucidere” ), Mutu n-a reuşit să facă nimic, împreună cu aceştia,  în vre-o competiţie internaţională în ultimii 10 ani. Dar a reuşit să fie depistat şi a doua oară cu sibutramina în hemoglobină ( mă, ce le am cu expresiile astea complexe).

Şi aşa cum Maradona nu a reuşit niciodată să se ridice la nivelul marelui Pele, care, pe lângă o carieră strălucită în fotbal, a avut şi o carieră strălucită ca ambasador al fotbalului brazilian şi al mişcării sportive din întreaga lume, nici Mutu nu s-a ridicat la nivelul meseriaşilor precum Dobrin, Balaci, Oblemenco sau Hagi. Nu e destul să te naşti talentat dacă ţi se albeşte nara când ţi-e lumea mai dragă. Trebuie şi creier.

Cea mai penibilă în toată nebunia asta a fost mama lui Mutu. Aceasta a declarat ziariştilor că de fapt ea ar fi luat nişte pastile de slăbit ce conţineau şi substanţa asta interzisă şi că le-a uitat în Italia, acasă la Mutu şi că el ar fi luat din pastilele alea.

Vă daţi seama ce scandal ar fi ieşit dacă tanti Mutu şi-ar fi uitat acasă la fecior, în Italia, sutienul Triumf şi chiloţii de tetra, tampoanele Always sau pantofii de lac cu toc cui, iar nişte paparazzi l-ar fi pozat pe Adişor purtându-le pe sub echipament la meciul de duminică. Tanti Mutu, decât să găsiţi explicaţii de-astea penibile, mai bine trageţi-l de urechi, trimiteţi-l la colţ în genunchi pe coji de nucă şi puneţi-l să scrie de 500 de ori: “ frunză verde ananas / prost am fost, prost am rămas”.


Responses

  1. Ma mira ca scrii despre gunoiul asta de il fenomeno a lu’ consuelo (o fi strigand-o CONSUELO! ?) Asta e prost chiar si pentru un fotbalist si asta e extrem de daunator. In rest, Jeffreys, stima si consideratiune!

  2. Domnule,scrii bine,cam asa as scrie si EU,daca nu mi-ar fi tare L N.Ca care va sa zik,fiind noi aicea pe la radacina Balknilor,doa’ n-oi fi vrind sa-mi fie altceva(exceptind o S T imensa de …HOLSTEN) deci din partea mea R E S P E C T !!!Da’ vad ca n-ai mai scris cam de mult.Esti plecat in SPANIA la capsuni,faci ore suplimentare(la BUGET) sau ti-a nascut nevasta si acuma ai de leganat?
    CU STIMA,Dan T uculea,Arad……

    • merci de apreciere. Nu+s nici in Spania, nici suplimentare nu mai prestez ( doar acasa la activitatile gospodaresti) si nici muierea n-o nascut. Doar ca L N-a aia a ta e molipsitoare, asa ca mai scriu texte scurte si le trimet pe mess alora de ma citesc. Ca la blogarit sunt altii cu condei mai bun, cu muze ce la baga inspiratiune in cap si cu timp liber mai mult. Si io-i citesc. Poate m-oi mobiliza ca mai am cateva povesti de zis la ceas de seara, la soba gurii. In rest numa bine si Dumnezo te-mburde-n Rai.

  3. Salut! Ce zici de un link exchange cu ARFE.RO? Are PageRank 3 si aproape 2000 unici/zi. Contacteaza-ma te rog pe contact[at]arfe.ro daca te intereseaza. Mai multe detalii aici: http://arfe.ro/parteneri/

  4. Le ai cu expresiile complicate. Dar nu le ai cu ortografia… „vre-o” ? :))

  5. „Potrivit Doom-ului corect este vreo, insă regula asta fiind nou introdusă vei întălni în foarte multe cărţi ” vre-o” , lucru care nu trebuie nici să te deruteze şi nici să te determine să scri la fel. „


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: