Publicat de: Jeffreys | iulie 13, 2009

MAMAIA COPILĂROŞILOR

Motto: http://www.youtube.com/watch?v=Zk-H3oRiuNg&feature=related

 

După altercaţia din decembrie 89, au disparut de pe firmament ( odată cu Ceauşeştii, banii din conturile lor, intreprinderile, fabricile, uzinele, cu patrimoniul lor cu tot) şi marile evenimente cultural-artistico-sportive  gen Cântarea României, Steaua Fără Nume, Floarea Din Grădină, Daciada, Universiada şi altele, unde tineretul pionier şi şoim al patriei de pe tot cuprinsul ţării, de la oraşe  şi sate, chinuit fiind de nebănuite şi latente talente putea să ajungă de pe marea scenă a ţării pe micul ecran , aducând un omagiu conducătorului iubit şi iubitei conducătorului iubit,  exprimându-şi astfel recunoştinţa pentru minunatele condiţii create de statul nostru tineretului ( sebeşesc = din Sebeş).

Întru compensarea acestor evenimente dispărute au apărut altele noi, una din ele, a cărei a ….şpea ediţie se desfaşoară zilele astea şi ne terorizează la teveu este „ Mamaia Copiilor”.

Nişte copii ( nevinovaţi ei), cu vocile în schimbare, îmbrăcaţi kitchos de nişte părinţi caraghioşi, într-u mândria bunicilor, care ocupă jumătate din scaunele din sală ( restul fiind ocupate de poşetele lor), cântă melodii din ciclul “ mari compozitori români, mici încasări”.  Aceşti copii sunt aceia  “ care se nasc talent şi mor speranţe” cum se zice-n fotbal, pe care, dacă n-au noroc, îi vom vedea la Mamaia adulţilor sau Cerbul de Aur, iar dacă au, li se vor lipi pe frunte bancnote de euroi  la nunţile, botezurile, tăierile de moţ şi sfinţirile de Maybach-uri ale noilor îmbogăţiţi din Românica.

Şi în timp ce ei cântă la Mamaia copiilor, guvernul de boci ce diriguiesc patria noastra lansează noi programe anticriză pentru populaţie, astfel:

– programul “ mama ia copiii lor” destinat copiilor abuzaţi de părinţi dobitoci, pe care statul îi decade din drepturile părinteşti, plasând copiii în case de tip familial (sau, în cazul bun, la asistenţi maternali), în loc să pună la punct un program de asistenţă familială eficientă.

– programul „ mamaie, copiii mor “ , de reducere a alocaţiei pentru copii şi a remuneraţiei pentru concediul de creştere a copilului, conform principiului “ cine nu munceşte, să nici nu mănâncă gura lui “.

– programul “ mama, ia-o de unde nu-i “, destinat copiilor cu părinţi plecaţi în Italia şi Spania să câştige un ban şi care , rămaşi acasă la vârsta când au cea mai mare nevoie de sprijinul şi dragostea părinţilor, devin alienaţi, inadaptaţi şi se sinucid.

Asta-i ţara-n care trăim. De fapt murim în România şi asta ne oftică tot timpul.

 

Astfel, fidel principiului conform căruia : „ sunt frumoşi copiii, dar trebuie să facem ceva cu ei ”, să transmitem cu toţii un gând bun guvernanţilor noştri ( oricare-ar fi fost ei în ultimii 20 de ani), împreună cu tradiţionalul: “ m-am aia-n copiii lor “.

Reclame

Responses

  1. Jeffrix, acest CTP-u al blogurilor, combati bine dragule! 🙂
    Ce e interesant e faptul ca pentru organizarea festivalului, tvr-ul roman a alocat o suma importanta , cu multe zerouri, asta in timp ce in Romanica se petrec zilnic evenimente ca cele pe care tu le-ai trecut cu liniute.
    Concluzia:
    Si noi pe ei!

  2. Uta-te in jur,visele trebuie,bine ,inabusite.NU CONTEAZA VISELE.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: