Publicat de: Jeffreys | aprilie 11, 2009

POVESTEA NEROMANŢATĂ A LUI JEFFREY – partea a 7-a

Motto: “ Să trăieşti pe pământ poate fi scump, dar include o călătorie gratuită în jurul Soarelui în fiecare an.

 

şi a venit o furtună îngrozitoare şi ne-a luat marea corturile, care erau montate direct pe plajă. Ne-am refugiat noi pe la nişte terase( de fapt acolo şi înainte), iar dimineaţa ne-am recuperat lucrurile din mare, inclusiv chitara mea frumoasă şi umedă. Atunci am înţeles că Poseidon îmi dă un semn cum că omul vine dar mai şi pleacă acasă, aşa că …iar la mama. Dar după toate cele întâmplate ştiam sigur că nu mai vrea să rămân acasă la ţară, că nu sunt făcut pentru viaţa tihnită de acolo şi că conţărăncile mele nu mai au nici o şansă în faţa Danielei, care mă aştepta în Tg. Mureş ca şi când aş fi fost plecat în delegaţie. Şi mi-am făcut bagajul, am ţucat-o pe mama şi plecat am fost la ea. Locuia singură în apartament aşa că m-am mutat le ea. Şi neavând slujbă/servici, am devenit casnic. Ea mergea dimineaţa la muncă, iar eu rămâneam acasă şi, ca o adevărată gospodină ce sunt, aveam grijă de gospodărie, găteam, făceam curat şi în rest stăteam ca leul în cuşcă. Eram înnebunit. Obişnuit cu sălbăticia Petroşaniului, cu muntele, cu bântuitul prinţară, nu-mi pria deloc viaţa tihnită de gospodar. Ea, când ajungea acasă de la muncă, trebuia să vină cu mine (la plimbare) în oraş pentru a-mi epuiza energiile. Şi a şi ieşit cu mine o vreme( la început), dar s-a săturat la un moment dat şi  a zis că ar fi bine să mi-o fac singur şi m-a trimis la plimbare , la descărcat energii, bineânţeles.

Pentru socrii mei a fost ca o lovitură în plex alegerea făcută de Dana. Ei, români verzi, foşti simpatizanţi ai Vetrei Româneşti şi vine eu, o treime ungur, să le stric neamul ( cum a zis şi tatăl lui Ion când a aflat că vrea să se căsătorească cu Gheorghe: – cum să-l iei mă pă Gheorghe, că doară Gheorghe-i catolic!!!). Dar dragostea e ca o râie, te mănâncă şi-n călcâie. Aşa că am vieţuit împreună mai departe ca doi bursuci. Şi deoarece am citit undeva că cei mai buni amanţi sunt evreii şi indienii, m-am hotărât să-mi schimb numele. De azi o să mă numesc Iţic Winettou.           Am glumit.

Şi cum aveam timp berechet deoarece nu munceam, m-am gândit eu ce-ar fi să mă reapuc de învăţat. Avusesem eu o tentativa cu vre-o doi ani înainte, când la fel nu munceam, dar eram la mama acasă, când m-am înscris la Oradea la ISE la finanţe-bănci. Dar cum nu eram făcut pentru aşa ceva, m-am lăsat după primul semestru. De data asta am hotărât să fac dreptul. Şi, zis şi făcut, mi-am depus dosarul la Timişoara, la o facultate din cadrul unei universităţi particulare, la fără frecvenţă. La Timişoara, deoarece Dana are un frate şi o mătuşă care locuiesc acolo şi aveam unde sta când mă duceam la examene. Şi mi-au acceptat dosarul şi astfel am devenit student la drept.( şi am pornit din subteran, via pufuletele condimentat). Asta era în toamna lui ’98 şi eram în Târgu Mureş.

Dana în acea perioadă era director adjunct la Protecţia Copilului şi se ocupa cu micuţii din casele de copii. Iar eu având mult timp liber, am început s-o ajut la organizarea de acţiuni caritabile: baluri de caritate, spectacole organizate de copii, duceam alimente la familii nevoiaşe etc. Dar cel mai mare succes din viaţa mea l-am repurtat în rolul celui care este roşu şi vine regulat…. ai ghicit, este Moş Crăciun( dacă te-ai gândit la altceva, să-ţi fie ruşine). În primul an am dat peste 300 de pachete cu dulciuri şi jucării la copii şi am avut un succes atât de mare că timp de opt ani(pînă anul trecut) am continuat să fiu Moş, inclusiv la grădiniţe la copiii prietenilor noştri şi acasă la aceştia. Şi chiar dacă Dana nu mai lucrează acolo, noi am continuat şi până azi cu caritatea. Şi am o supercolecţie de jucării, maşinuţe şi figurine din ouă kinder-surprise şi mai fac schimb cu copii prietenilor, când vin pe la noi să ne jucăm( poate vii şi tu odată pe la mine să ne jucăm; am o maşină nouă de safari, pentru capturat animale şi dacă eşti cuminte ţi-o fac cadou).

                                                       sfârşitul părţii a-7-a – va urma –

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: