Publicat de: Jeffreys | decembrie 5, 2008

Părerea mea, părerea mea (l-au enervat pe Jeff)

Motto: “ A lucra într-o organizaţie mare este ca şi cum ai folosi prezervativul în timpul unei partide de sex. Îţi dă o senzaţie de încredere şi securitate personală în timp ce eşti futut.

 

   În orice organizaţie, angajaţii se împart în următoarele categorii: şefii, şefuţii şi futuţii. Şi pentru ca aceştia din urmă să simtă doar prima parte a senzaţiei din dictonului de motto, nu şi partea finală, trebuie adusă o schimbare radicală culturii organizaţionale actuale de tip “ Comandă şi Control”  din instituţiile de stat( şi unele firme private), în care managerul, în loc să  gândească  strategii, se ocupă cu semnarea vrafurilor de hârtii, pe care, de cele mai multe ori, nu are nici timp să le citească ( în cazul fericit în care ştie citi – vezi instituţiile de stat).

   Ori  Viziunea fără acţiune este reverie; acţiunea fără viziune este COŞMAR! 

   Din păcate, la A.N.C.P.I. ne confruntăm cu lipsa standardelor comune în ceea ce priveşte performanţele manageriale pentru oficiile teritoriale. Nu s-a făcut pregătirea unor manageri pentru a-i transforma din profesionişti cu competenţe tehnice în lideri / conducători. Ori în ziua de azi contează din ce în ce mai mult abilităţile de lider ale managerilor, pe lângă pregătirea profesională. Şi se ştie că dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor pentru nivelul de top-management se realizează în aproximativ 10 ani.

   LEADERSHIP înseamnă capacitatea managerului de a INFLUENŢA, MOTIVA şi INSPIRA pe alţii să contribuie la succesul şi eficienţa organizaţiei, capacitatea de A ATRAGE şi de  A REŢINE cei mai buni profesionişti.

  Nu trebuie uitat nici segmentul de middle-management care este de fapt linia întâi în relaţia instituţiei cu clienţii – beneficiarii serviciilor oferite.

  O trăsătură culturală a României este orientarea indivizilor mai degrabă pe sarcină decât pe relaţie, ori leadership de calitate înseamnă în primul rând RELAŢII UMANE DE CALITATE !!!

 

Aceasta a fost teoria, bună şi frumoasă, valabilă într-o ţară normală, o societate normală, cu oameni normali, unde funcţionează regulile democraţiei. Dar noi trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul. La noi poţi învăţa gratuit supravieţuirea. Deci:

Bine ai venit în România/ aici s-a inventat prostia,

  Bine ai venit în România/ fii foarte atent şi prinde şmecheria !”

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: