Publicat de: Jeffreys | septembrie 20, 2008

VRĂJITORUL DIN OS

MOTTO: Orice bărbat are nevoie de o femeie, fiindcă sunt o grămadă de lucruri pentru care nu poţi să faci guvernul vinovat.”

Din cele mai vechi timpuri omul, această „trestie gânditoare”, acest „năut în cafea” al naturii, atunci când îl copleşeau grijile şi necazurile, când primejdiile-l păşteau la tot pasul, când duşmanii-l aşteptau la cotitură, când cuţitul îi ajungea la os şi nu mai găsea cale de ieşire, ştiind că nu e nici o nădejde să găsească ajutor la mai marii vremii, mergea la şaman/vraci/vrăjitoare/oracol/doftor pentru a găsi mângâiere şi alinare.

Nu făcea excepţie de la regulă nici românul, frate cu codrul( de unde vine şi expresia „un codru de pâine”) şi văr primar cu clorofila şi fotosinteza.

Ajunşi la sfârşit de secol 20 şi început de secol 21, în ţările civilizate s-a renunţat la aceste practici, statul având grijă ca cetăţenii lui să aibă destulă păpică, căldurică, bănuţi, asistenţă medicală şi în general cele necesare pentru a nu avea grija zilei de mâine şi  a putea presta activităţi în vederea îmbogăţirii clasei conducătoare.

La noi nu a fost însă aşa. L-am pierdut (prin ciuruire) şi pe tătucul Ceaşcă şi a început brusc construirea capitalismului de cumetrie, produs tradiţional românesc de regiune superior. Iar populaţia băştinoasă, rămânând fără nici o pavăză în lupta cu stihiile economiei de piaţă, a reinventat ceea ce se credea a fi căzut de mult pradă uitării şi anume vrăjitoarele.

Deoarece nu mai exista pericolul de a fi arse pe rug, iar cererea era din ce în ce mai mare, au apărut o sumedenie de prezicătoare, clarvăzătoare şi tămăduitoare, care, venind în ajutor(sic!) cu harul sfânt, ofereau servicii complete întru rezolvarea problemelor bieţilor oameni. Au început să-şi facă publicitate în ziare de mare tiraj şi au apărut şi pe ecranele televizoarelor, intrând astfel şi în casele acelora care nu credeau în acest tip de rezolvare a necazurilor. O astfel de apariţie a fost celebra” Maria Câmpina, regina magiei albe, autointitulată cea mai puternică vrăjitoare din România. Dar cea care a întruchipat însăşi ideea de vrăjitorie şi magie, ajungând personaj de legendă în eterna şi fascinanta Românie a fost extraordinara Mama Omida.

Toate aceste personaje susţineau că sunt înzestrate cu puteri extraordinare, existând chiar şi un top al vrăjitoarelor. Cred asta deoarece, nu demult, într-o revistă de mică publicitate am dat, de exemplu, de „ cea mai puternică prezicătoare în anul 2007, Lavinia, care(precum scria în ziar) rezolvă în 24 de ore cu al şaselea simţ . Iar oamenii, satisfăcuţi de  rezultate, mulţumeau tot prin intermediul ziarelor. Am citit astfel cum o femei mulţumea unei clarvăzătoare că i-a întors soţul acasă după doi ani de rătăcire. Deci este aproape la fel de tare ca GPS-ul ăla scump de pe maşina mea.

Văzând toate astea, precum şi faptul că din meseria mea nu mă voi îmbogăţii şohan-veci-pururi, iar de oarece puteri paranormale nu duc lipsă( nevasta zicându-mi destul de des că par anormal), m-am gândit că  ar fi bine să-mi iau un nume corespunzător şi să mă reprofilez cu timpul, drept pentru care am pus mâna pe condei şi am scris un text publicitar, cu ajutorul căreia-mi voi face cunoscută apariţia în branşă. Acesta va  suna în felul următor:

Senzaţional!!! De curând s-a întors dintr-un pelerinaj iniţiatic în jurul lumii(acesteia) extraordinarul Fluturel Omidu, adevăratul nepot al Mamei Omida, regina magiei albe, sepia şi parţial color (care a murit la 104 ani de moarte clinică), care dezleagă cununii, logodne şi contracte prenupţiale, lecuieşte patima beţiei cu bicarbonat de broză, ghiceşte din palmă, pumni şi picioare, dezleagă farmece, vrăjeli şi tromboane, drege busuiocul şi freacă menta, vindecă de impotenţă( dacă-i musai), formatează hardu şi măreşte rifreşu*, scoate argintu viu (din cablurile calculatoarelor şi termometre), redresează firme falimentare şi repară balanţa de plăţi şi rezolvă în 24 de ore( 12 ore cu taxă de urgenţă) cu al 7-lea şi al 8-lea simţ**, acum chiar şi prin telefon, SMS sau fax.

 

*   refresh

**  simţul umorului şi simţul penibilului

 

 

Reclame

Responses

  1. Super tare dragule Jeff
    O’ZZY buna iti doresc

  2. Bine Jeff! A ri pacat sa se piarda tinerele talente in marea mediocritatii publice care a invadat Rominia. Nu te lasa, da-le in freza, nici ei nu ne menajeaza!

  3. fuaaaaiii e proasta romania de pute !!!! cateva exceptii in rest e apa plata !!

  4. Mai Fluturel Omidu (sau invers?!… adica Omidu… in fine, esti baiat mare…), da’ tu esti chiar extraordinar!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: